Fins el pròxim diumenge, 9 de març, totes les persones majors de 16 anys interessades a triar els candidats i la llista poden inscriure’s al cens electoral, mitjançant la web: primaries.compromis.net.

El diputat Fran Ferri assistirà demà al Campus de Gandia per informar els estudiants d’aquest sistema de participació novedós.

Dijous, 13 de març, hi haurà un debat de tots els candidats i candidates a la Mancomunitat.

passeig_primaries

La responsable de l’Àrea d’Organització de la Coalició Compromís, Àgueda Micó i la portaveu deCompromís a la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, han presentat aquest matí a Gandia, a peu de carrer, el procés de primàries obertes de la coalició per a les pròximes eleccions europees. “Volem fer una crida a la ciutadania a participar-hi d’aquest procés, inspirat en una altra forma de fer política en la qual la ciutadania no només podrà triar els candidats o candidates a encapçalar la candidatura europea, sinò, i això és novedós, tota la llista completa. Un sistema molt obert i participatiu que pretenem exportar a la resta d’eleccions”, ha assenyalat Izquierdo.

Àgueda Micó ha explicat que “pot votar en les primàries de Compromís qualsevol persona de més de 16 anys, només s’ha d’inscriure al cens de les primàries de Compromís a través del formulari electrònic de la web primaries.compromis.net o emplenant el formulari escrit i lliurant-lo a una seu de Compromís”. El periode d’inscripció finalitza el pròxim diumenge,  9 de març. Precisament, aquest migdia es donaran a conèixer a València els noms de les persones que s’han presentat al procés de primàries. “La votació es podrà fer per tres vies: La votació electrònica, que estarà oberta des del 17 al 19 de març. Per correu des del 14 al 20 de març i la votació presencial a les seus de Compromís serà el 21 de març”.

Gandia acollirà un dels debats dels candidats a les primàries. Serà el pròxim dijous, 13 de març, a les 19 hores a la Mancomunitat de Municipis de la Safor-Valldigna.

D’altra banda, demà dimarts 4 de març, el diputat autonòmic, Fran Ferri, visitarà el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, a l’exterior del qual Compromís Jove de la Safor-Valldigna té previst muntar una taula informativa sobre les primàries, a partir de les 12 hores.