Prostitució; parlem-ne

Dones amb Compromís de la Safor-Valldigna organitza un debat sobre la greu situació de les dones que es dediquen a la prostitució, amb representants de Creu Roja, la Policia Local de Gandia i Cáritas Gandia.

L’acte tindrà lloc el divendres, 7 de març, a les 20 hores, al Centre Social de Xeresa.

tarja_formacio_oliva

El Col·lectiu de Dones en Compromís de la Safor-Valldigna enguany, amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, ha volgut tractar el controvertit, dramàtic i sempre polèmic tema de la prostitució. Un tema que, asseguren, suscita no pocs debats entre la legalització, la penalització, la degradació de la dignitat de les dones, la violència de gènere, les qüestions de salut i tant altres. “És una activitat que es troba a cavall entre la permissivitat i la persecució. On les dones són les víctimes que pateixen la negació de tots els seus drets com a persones i com a dones, ratllant en molts casos l’esclavitud. Víctimes també de xarxes d’explotació sexual i que són arrossegades des del engany i l’extorsió. Sense oblidar la prostitució infantil, més dramàtica encara per els importants traumes que ocasiona en les xiquetes”. 

Davant de tot això, des de Dones en Compromís volen incitar un debat que no deixe en l’oblit la greu situació de totes les dones que es troben en esta situació. “El tema i el fet de la prostitució que veiem, dia a dia al nostre entorn, sembla que no siga un problema nostre, sino més bé d’altres. Esta consideració és a causa que les dones “treballadores del sexe” no són espanyoles o valencianes? Serà perquè “treballen” de nit als afores de les nostres poblacions? Serà perquè no són treballadores? És este un tema laboral,  moral o de Drets Humans, o més bé d’ordre públic i municipal? Tanmateix les Dones que treballen en este ofici es consideren treballadores, cotitzen? La prostitució, tant al carrer com a vivendes, és un tema de tots i totes i cal abordar-lo, estem parlant de DRETS HUMANS”.

Així, l’acte tindrà lloc el pròxim divendres, 7 de març, a les 20 hores, al Centre Social de Xeresa i comptarà amb la presència de:

  • Mercé Lloret, del centre de la Creu Roja de Gandia.
  • Marc Cuesta, cap de la Policia Local de Gandia.
  • Eduardo Mahiques, director de Cáritas de Gandia.
Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *