Les nostres escriptores i escriptors reivindiquen a #Gandia el paper de la literatura valenciana

Compromís considera l’encontre com a molt productiu i ja treballa en  la Declaració de Gandia, un document amb propostes de futur per defensar, promocionar i difondre la qualitat de la nostra producció literària.

Gandia, 12 de març de 2014.-

La Sectorial de Cultura de la Coalició Compromís va organitzar el passat dissabte a Gandia una Trobada d’Escriptores i Escriptors que va comptar amb un gran nombre d’assistents i en la que es van debatre moltes qüestions que afecten un col·lectiu tan important. “De fet, des de Compromís considerem que les escriptores i els escriptors valencians són un element clau en la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura, i volem agrair-los tot l’esforç que realitzen”, ha declarat Maria Josep Ortega, Secretària de l’Àrea de Sectorials de Compromís.

La reunió, que va estar dirigida pel diputat de Compromís a les Corts responsable de Cultura, Josep Maria Panyella, va comptar amb la presència del també parlamentari de Compromís, Fran Ferri, la coordinadora del grup de treball de literatura, Dolors Jimeno i Josep Miquel Moya, membre de l’executiva nacional de Compromís, i va estar considerada com a “molt fructífera, tot i que amb la voluntat de que tinga una continuïtat amb altres posteriors”.

Tant Ortega com Panyella han destacat la idea d’establir una major coordinació entre les distintes associacions d’escriptors i “la necessitat de reclamar majors ajudes a la producció i a la promoció i difusió de la literatura en valencià”, així com el deure de la societat valenciana envers els seus escriptors (entenent la literatura en un sentit ample) i l’obligació de la Generalitat de contribuir a la seua promoció exterior i a eixamplar la seua activitat, dotant-la del prestigi que es mereix. Tots estos aspectes, juntament amb altres tractats en la trobada, es plasmaran en la “Declaració de Gandia”, un document inicial sobre el que treballar propostes de futur.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *