Compromís, de primàries obertes

Vora 11.800 persones, majors de 16 anys, estan elegint ja les candidates i els candidats per a les eleccions europees en un procés totalment obert i inèdit.

Ahir dimecres finalitzava el vot electrònic, hui el vot per correu postal i divendres es podrà votar de forma presencial. A la Safor-Valldigna hi haurà meses electorals a Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Almoines i Guardamar de la Safor.

Primàries Compromís

Ahir dimecres, 19 març, finalitzava el termini per a votar via electrònica en les primàries de la Coalició Compromís per a triar candidats i candidates per a les eleccions europees. Les 11.756 persones que conformen finalment el cens de les primàries van rebre un correu electrònic amb un enllaç personalitzat que els permetia exercir via electrònica el seu vot. Les votacions també s’hi estan realitzant ja per correu postal des de el passat 14 de març fins avui dijous i el pròxim divendres dia 21 de març presencialment en les 93 meses electorals que Compromís situarà pel territori valencià. A la Safor-Valldigna s’hi podrà acudir a Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Almoines i Guardamar de la Safor.

Els militants, simpatitzants i ciutadania inscrita en el cens de les primàries podran triar entre els 5 candidats per a encapçalar el cartell electoral de Compromís per al Parlament Europeu: Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Àlvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez. Així mateix, podran elegir entre els 17 candidats que s’han presentat també per formar part de la resta de la llista.

Durant aquests dies els candidats i les candidates han protagonitzat multitud d’actes i debats per donar a conèixer les seues propostes a la ciutadania, com la que va tindre lloc el 13 de març passat, a la Mancomunitat de Municipis de la Safor-Valldigna.

primaries2

La portaveu comarcal de Compromís, Pepa Izquierdo s’ha mostrat “molt satisfeta de com s’està desenvolupant el procés de les primàries de Compromís per a escollir la persona que haurà d’encapçalar la nostra llista a les eleccions europees i la resta de candidates i candidats”.

Pel que fa a les primàries ha ressaltat dos aspectes: “d’una banda, la gran participació de la ciutadania en el procés, fins l’extrem que serem prop de 12.000 dones i homes del conjunt del País Valencià els que participarem en la doble elecció que es farà el 21 de març, una per a escollir el o la cap de llista, i l’altra per definir la resta de la candidatura. Però vull assenyalar també que els cinc candidats, que provenen de les diferents formacions que integrem Compromís, mostren una gran sintonia en els seus plantejaments sobre com caldrà actuar i què caldrà defensar a Europa, independentment de les lògiques accentuacions d’uns o d’altres d’aquest aspecte. Això vol dir que el procés de consolidació de Compromís com una força articulada i cohesionada està avançant a molt bon ritme”.

La responsable de Compromís està convençuda “que assolirem una bona representació al parlament d’Estrasburg i, com va dir un dels candidats, no importa quin, “per primera vegada tindrem una representació valenciana a l’Europarlament que hi actuarà com a valenciana, defensant els interessos del nostre poble, i no a les ordres dels grans partits espanyols”.

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *