Compromís-Primavera Europea proposa un major control de la ciutadania a les institucions europees i mecanismes oberts i participatius com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums.

El portaveu de Compromís i exalcalde d’Oliva, David González, ha assenyalat que “una Europa més democràtica i transparent passa, necessàriament, per la creació d’un nou procés constituent que constate que el Parlament Europeu es dega a les persones i als pobles i no als mercats ni a les elits econòmiques”. 

González ha insistit que “la desafección cap a la política es deu a la falta de mecanismes de participació que impliquen a les persones en la presa de decisions. Per això, des de Compromís-Primavera Europea ens hem compromès a plantejar iniciatives que fomenten la participació directa com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums”

David González ha reivindicat una Europa “més solidària i respectuosa amb els pobles i regions que la integren. En definitiva, una Europa que fomente les relacions interterritorials per sobre dels fronteres estatals: federal, oberta i integradora”. 

La candidatura que encapçala Jordi Sebastià proposa retornar el prestigi a la democràcia “fent-la real, tangible i assequible a la societat mitjançant un major control de la Comissió i del Parlament Europeu sobre temes tan importants com l’aplicació de lleis estatals derivades de les directives europees relacionades amb els estudis d’impacte ambiental, la participació ciutadana o la forma d’elecció del President de la comissió Europea”.