Emotiu homenatge a Pluja Teatre i Toni Martí a Xeraco

La Casa de Cultura de Xeraco acollia divendres la XIV edició dels Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista que atorga el BLOC-Compromís de la Safor-Valldigna i els VI Premi Abril Jove, que van reconèixer els vora 30 anys d’història i activisme del Consell dels Joves de Gandia.

premiAbril2014d

El cantautor Enric Esteve va ser l’encarragat d’amenitzar una gal·la presidida per l’emotivitat. En primer lloc, el Premi Abril Jove que atorga Compromís Jove de la Safor-valldigna al Consell dels Joves de Gandia. Precissament, dos dels seus expresidents, David Mafé i Miquel Aleixit, van ser els encarregats de lloar la trajectòria d’un col.lectiu, amb vora 30 anys d’història vertebrant el moviment associatiu jovenil de Gandia i la comarca, convertint-se en un  instrument democràtic de participació i el principal interlocutor de les inquietuts i reivindicacions de la joventut en les institucions locals.

La trajectòria de Pluja Teatre, Premi Abril 2014 en categoria col.lectiva, va estar destacada per l’escriptor Joan Iborra, “com una de les institucions culturals més reeixides de la nostra ciutat i del nostre país, amb una impecable trajectòria de quaranta anys en què ens han fet riure… i pensar. Sempre en valencià“. Rafa Campos també hi va llegir unes paraules dedicades de l’escriptor Ignasi Mora. Pluja Teatre va nàixer a Gandia en 1972 amb Joan Muñoz, Miquel Ribes, Ximo Vidal i els germans Josep Enric i Maria Josep Gonga. Va començar amb un teatre compromés i de denúncia social, i va acabar especialitzant-se en les produccions per a públic infantil. 

Més emotiu si cap va ser el reconeixement a Toni Martí, Premi Abril 2014 en categoria individual, i a tota una vida dedicada a Xeraco, el territori, l’ensenyament i la pilota valenciana. De les passions del l’exprofessor i exregidor nacionalista hi van parlar vells amics seus: Josep Martínez Moncho, Vicent Malonda, Aureli Mansanet i Jesús FerrandoMartí, de 72 anys,  ha estat Mestre de Primària en Gandia, Beniarjó i Xeraco al CEIP Joanot Martorell i Professor d’ESO a l’IES Montdúver de Xeraco. També ha exercit com a corresponsal de Levante i articulista en aquest mitjà sobre Pilota Valenciana. Ha estat regidor del BLOC a Xeraco durant tres legislatures dels del 1989 fins el 2011 i col·laborador en diverses cooperatives de regants de Xeraco i és camperol de vocació.

Finalment, van tacar l’acte el Diputat provincial de CompromísEmili Altur, la secretària comarcal del Bloc-CompromísPepa Izquierdo i l’alcalde de XeracoFrancesc Serralta.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *