Compromís vol recuperar la participació de la gent

SAMSUNG

El resultat històric, amb un percentatge de vot total del 15,6 %, confirma la Safor-Valldigna com una de les comarques fortes de la coalició. Compromís aconsegueix ser la primera força a Tavernes de la Valldigna, Xeresa, Potries i Guardamar de la Safor.

Pepa Izquierdo: “Ens hem de marcar fites que vagen més enllà de les cites amb les urnes: hem de recuperar la participació per a la gent, més enllà de les votacions cada 4 o 5 anys.

Jordi Sebastià i Pepa Izquierdo.

Jordi Sebastià i Pepa Izquierdo.

Compromís ha valorat els resultats de les eleccions de manera ambivalent. Pepa Izquierdo ha explicat que “estem satisfets per uns resultats que podem considerar històrics: per primera vegada els valencians anem a Brusel·les amb un projecte propi. Així i tot, ens hem de marcar fites que vagen més enllà de les cites amb les urnes: hem de recuperar la participació per a la gent, més enllà de les votacions cada 4 o 5 anys. I hem de llegir, entendre i respondre a les xifres d’abstenció i vots nuls. Per això som crítics, i per això també volem continuar treballant.

La Safor-Valldigna continua essent una de les comarques fortes de Compromís. Les eleccions europees han confirmat la dada, amb un percentatge total del 15,6 %. Compromís aconsegueix ser la primera força a Tavernes de la Valldigna, Xeresa, Potries i Guardamar de la Safor; la segona força i la possible alternativa a huit municipis (Ador, Almiserà, Almoines, Beniflà, Castellonet, Daimús, Palmera i Ròtova); i la tercera a la pràctica total de municipis restants de la Safor-Valldigna.

Respecte del ritme d’estes últimes setmanes, Izquierdo ha valorat la campanya com a intensa, amb moltes ganes de parlar d’Europa, a pesar de la manca de debat que hi ha hagut. “Hem volgut estar presents a cada poble, traure la política al carrer. Hem aconseguit l’eurodiputat com hem fet la política al llarg de tots estos anys: xafant molt el carrer i parlant persona a persona. I continuarem igual. Jordi Sebastià i Compromís-Primavera Europea són ara una ferramenta més per dur les propostes i problemes de la gent a Brusel·les.

 

Un any per al canvi.

A més, Izquierdo també ha volgut fer una valoració de cara al proper any: “Compromís està preparat per ser l’alternativa a la dreta del PP; ho volem ser i ens posem a disposició de la gent, com sempre. Les eleccions passades marquen una tendència clara: que la gent vol un canvi de model”. Queda un any per al canvi, un canvi que serà fruit d’un panorama polític més plural i ajustat a la realitat.

Queda “un any per a treballar i sumar tota la gent que vulga fer possible el canvi, des de la humilitat però amb el convenciment que podem capgirar la política valenciana i oferir un projecte basat en la qualitat dels serveis públics, la refeta com a país i la prioritat d’atendre les persones“.

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *