Morera exigeix al Consell més insistència per agilitzar el tren Gandia-Oliva-Dénia

El portaveu de Compromís a les Corts ha preguntat també pel famós Pla de Rodalia, presentat en l’any 2010 i el qual és un simple protocol “del que ningú fa res i els projectes que anunciaren en el seu dia no avancen com toca”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha tornat a reivindicar en comissió parlamentària una major agilitat i pressió del govern valencià per aconseguir la construcció de la línia de ferrocarril Gandia-Oliva-Dénia.

Morera ha recordat en la comissió que eixes poblacions i comarques estan incomunicades del tren des de fa 40 anys. També, el portaveu ha preguntat pel famós Pla de Rodalia, presentat en l’any 2010 i el qual és un simple protocol “del que ningú fa res i els projectes que anunciaren en el seu dia no avancen com toca”.

Per això, el síndic de Compromís ha preguntat al secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, en absència de la consellera Bonig, sobre les gestions que ha fet el Consell. Les respostes donades, sobre un “diàleg permanent”, no han convençut a Morera, qui ha reclamat més “agilitat i pressió al govern central, un govern que ens margina als valencians en les inversio s previstes en els Pressupostos Generals de l’Estat i per això reivindiquem que estes obres tinguen la seua partida”.

Que els estudis estiguen en marxa, “no es cap garantia, perquè els han donat un termini de dos anys i això, en la nostra opinió, és esperar massa. El tren Gandia-Oliva-Dénia no és un gran projecte i si el govern de Rajoy té diners per a fer un túnel de 750 milions, també ha de tindre per per a fer eixa línia que tanta falta ens fa a unes comarques que estan condemnades a pagar peatges”, segons Morera.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *